Tahinli Kıymalı Börek Tarifi

Giriş Tarihi 16 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 16 Mart 2015, 12:41
Tahinli Kıymalı Börek Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 paket yaşmaya
2 adet yumurta
200 gr margarin
1,5 su bardağı tahin
Ilık su
Aldığı kadar un
Tuz

Üzeri İçin;
Yumurta sarısı

İç Harcı
250 gr kıyma
1 baş kuru soğan
2 adet yeşil biber
Tuz, karabiber, pulbiber, maydanoz
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Tahinli Kıymalı Börek Yapılışı

Bir kapta mayayı çok az su ile eritin.Sonra yumurta ve tuzu ekleyip karıştırın.Yavaş yavaş unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.Göz kararı ile 2 beze börek için küçük bezeler halinde 3 bezede çörek ler içn hamur yapın. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bezle örterek mayanlanmaya bırakın.Bu arada bir tavada margarinle tahini 10 dk kadar pişirin bir kenarda bu soğurken iç harcını hazırlayın.Bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağda minik doğranmşı soğanı, kıymayı, yeşil biberi kavurun suyunu iyice çeksin sırayla baharatlarını ekleyip ocagı kapatın harcı soğusun.Mayalanmış hamurdan 2 büyük beze ayırıp ilk bezeyi ince olacak şekilde açıp tahini her tarafına sürün rulo yapıp kendi çevresinde kıvırarak hamuru tekrar yuvarlak haline getirin. 2 bezeyede aynı işlemi uygulayın buzdolabına donması için kaldırın. Sonra donan hamuru tekrar açıp yine rulo yaparak tekrar buzdolabına kaldırın. Bir süre sonra ilk bezeyi tepsininin büyüklügünde açıp yağlanmış tepsiye yayın.Harcı üzerine dökün, 2 inci bezeyi de aynı şekilde açıp harcın üzerine kapatın.Fırına vermeden önce dilimleyip yumurta sarısı sürün.Fırında kızarana kadar pişirin.