Sütlü İrmik Tatlısı

Giriş Tarihi 18 Ocak 2013, 00:00 Güncelleme 18 Ocak 2013, 10:57

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

İki buçuk su bardağı süt
Yarım su bardağı irmik
Yarım paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı tozşeker

Üzeri için:
Tarçın ve rendelenmiş limon kabuğu

YAPILIŞI:

İrmik, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu bir tencereye alın. Üzerine süt ve suyu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tozşekeri ilave edin. 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Hazırladığınız tatlıyı kuplara paylaştırın. Üzerini tarçın ve rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyin. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapın.