Tavuklu Islama Börek

Giriş Tarihi 17 Ocak 2013, 00:00 Güncelleme 28 Şubat 2013, 12:38

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

2 adet yufka
Yarım su bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Üç buçuk çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
Bir su bardağından bir parmak
eksik süt
Tuz, karabiber
İç harcı için:
150 gram haşlanmış tavuk göğsü
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:


Beşamel sosu hazırlamak için margarini tavaya alın. Eridikten sonra unu ekleyin. Dibinin tutmaması için 2-3 dakika çırpma teliyle karıştırın. Kaynar sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Ocaktan alarak tuz ve karabiberi ekleyin. İç malzemeyi hazırlamak için haşlanmış tavuk göğsünü küp doğrayarak derin bir kaseye alın. Bezelye, kaşar peyniri, tuz, karabiber ve hazırladığınız beşamel sosu ilave edip, iyice karıştırın. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. İki yufkayı üst üste koyarak, dört eşit parçaya bölün. Toplam 8 parça yufka elde edin. Fırın tepsisine 2 parça yufkayı yerleştirin. Süt, yoğurt, yumurta ve sıvıyağı karıştırın. Karışımı fırça yardımıyla tepsideki yufkaların üzerine sürün. Kalan yufkaları da tepsiye yerleştirip aralarına sütlü karışımdan sürün. Yufkaları 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Kaynamakta olan tavuk suyunu sıcak haldeki yufkaların üzerine gezdirin. Önceden hazırladığınız tavuklu iç harcını yufkaların üzerine yerleştirip rulo yapın. Yağlı kağıtla kaplayarak 180 derece fırında yeniden 12-15 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.