Üzüm Pestili

Giriş Tarihi 02 Ocak 2013, 00:00 Güncelleme 02 Ocak 2013, 16:32

İÇİNDEKİLER


MALZEMELER:

5 kg siyah üzüm
8 çorba kaşığı buğday nişastası
1/2 su bardağı kıyılmış badem

YAPILIŞI:

ÜZÜMLERİ yıkayıp saplarını ayıklayın. Büyük bir tencereye koyup ocağa oturtun. Bir yandan kaynarken bir yandan da patates ezeceği ile üzümleri ezin. Kaynadıktan sonra 15 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra katı meyve sıkacağından ya da tülbentten geçirip, posasını ve suyunu ayırın. Sudan yarım su bardağı kenara ayırıp (her üzümün su miktarı aynı olmadığından pestiliniz kıvam almazsa, bu suyla 1-2 kaşık nişastayı açıp tencereye ilave edebilirsiniz) kalanı yeniden tencereye aktarın. Üzerine nişastayı ekleyip iyice çırpın. Daha sonra ocağa oturtun ve ara sıra karıştırarak bozadan daha koyu bir kıvam alana dek pişirin. Ilındıktan sonra temiz bezlere ince bir tabaka halinde dökün. Üzerine kıyılmış badem serpin. Güneşli ve havadar bir yerde 4 gün kadar kurutun. Pestili bezden ayırmak için bezin arkasını suyla iyice ıslatıp birkaç dakika bekletin. Bir ucundan tutarak pestili bezden ayırın. Arzunuza göre şekillendirip servis yapın.