Karnıyarık Tarifi

Giriş Tarihi 04 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 04 Eylül 2015, 12:04
Karnıyarık Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
4 adet patlıcan
2 su bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
Üç buçuk çorba kaşığı margarin
200 gram kıyma
3 adet domates
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber
3-4 dal maydanoz


Karnıyarık Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyu, tuzlu suda bekletin. Suyunu sıkıp, kızgın yağda kızartın ve kenara alın. Piyazlık doğranmış soğanı margarinle birlikte, soğanlar pembeleşene kadar soteleyin. Kıymayı ilave edip, bir süre daha sotelemeye devam edin. İçine küp doğranmış domates ve kıyılmış sivri biberi ekleyip, karıştırın. Salça, tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra 5-6 dakika pişirin. Kıyılmış maydanozu ekleyip, karıştırın. Patlıcanların ortalarını açıp, karışımı patlıcanların içine pay edin. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirip, fırına verin. 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.