Zeytinyağlı Bamya Tarifi

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 19 Ağustos 2015, 11:20
Zeytinyağlı Bamya Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Yarım kg bamya
1 adet soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet orta boy domates
Bir buçuk su bardağı kaynar su
Yarım limonun suyu, tuz


Zeytinyağlı Bamya Yapılışı

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Kaynar suyu ekleyin ve bir taşım kaynatın. Bamya ve tuzu katıp, orta ateşte 20-25 dakika pişmeye bırakın. Ocağı kapatıp, limon suyunu ekleyin. Sıcak ya da ılık servis yapın.