Kurufasulye Piyazı Tarifi

Giriş Tarihi 31 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 31 Temmuz 2015, 10:37
Kurufasulye Piyazı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 su bardağı kurufasulye
1 adet tanelenmiş nar
1 adet soğan
5-6 dal maydanoz
1 adet kırmızı biber
3 adet sivri biber

Sos için:
1 kahve fincanı elma sirkesi
1 kahve fincanı nar ekşisi
1 kahve fincanı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Yeteri kadar tuz


Kurufasulye Piyazı Yapılışı
Kurufasülyeyi yıkayıp, üzerini üç parmak geçecek kadar su ekleyin ve bir gece dinlendirin. Ertesi gün suyunu süzüp yeniden su ekleyerek haşlayın. Suyunu yeniden süzüp, derin bir kaseye alın. Fasulye soğuyunca, nar, halka doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, kıyılmış kırmızı biber ve sivribiber ekleyip harmanlayın. Sos için elma sirkesi, nar ekşisi, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu çırpıp piyazın üzerine gezdirin. Servis tabağına alıp servis yapın.