Patlıcanlı makarna

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Temmuz 2015 Güncelleme 10 Temmuz 2015, 00:36
Patlıcanlı makarna

İÇİNDEKİLER

Patlıcanı soyun. Küp doğrayın. Tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Sıvıyağda kızartın. Soğanı piyazlık, biberleri halka, domatesi küp doğrayın. 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırın. Soğanı yağda kavurun. Sırasıyla biber, domates ve kızartılmış patlıcanları da sosa ekleyin. Fesleğenleri irice kıyıp, sosa ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Haşlanmış makarnanın üzerine yayıp, servis yapın.

Malzemeler
1 adet patlıcan
1 adet soğan
3 adet sivribiber
1 adet domates
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 demet fesleğen
1 paket makarna
Tuz

Kızartmak için:
Sıvıyağ