Karnabahar Ograten (Graten) Tarifi

Giriş Tarihi 13 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 13 Mart 2015, 12:55
Karnabahar Ograten Graten Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 adet karnabahar

Beşamel sos için:

3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
tuz, karabiber, muskat rendesi
1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi (Üzeri için)

Karnabahar Ograten (Graten) Yapılışı

1 adet karnabaharı çiçeklerine ayırın (irice) ve diri kalacak şekilde haşlayın. (Mümkünse kendi buharında) Diğer taraftan beşamal sosu hazırlayın;
Tereyağı ve unu bir tencereye koyun, ve un kokusu gidip rengi altın sarısı oluncaya kadar devamlı bir çırpıcıyla karıştırarak kavurun. Daha sonra azar azar sütü ekleyip devamlı karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına gelince tuz, karabiber ve muskat rendesi ile tatlandırın. Ancak muskat rendesini 1 çay kaşığından fazla koymamaya özen gösterin, aksi takdirde sosunuzun tadı acılaşabilir. Haşlanan karnabaharlarınızı fırına dayanıklı kaba alın, üzerine beşamel sosu dökün ve karıştırın. En üste peynir rendesini serpiştirip 180 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.