Mercimek Badı Tarifi

Giriş Tarihi 30 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 30 Kasım 2016, 15:54
Mercimek Badı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı salça
1 adet soğan
4-5 dal taze soğan
2 adet domates
1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
Dereotu, maydanoz, nane, pulbiber,
karabiber, kekik, tuz
Limon suyu veya nar ekşisi
Haşlanmış lahana veya asma yaprakları
Yeteri kadar su

Mercimek Badı Yapılışı

Mercimeği, üzerini çok az geçecek kadar su ile haşlayın. Daha sonra ocaktan (biraz sulu kalmalı) alın. İçine bulguru ilave edin ve üzerini kapatıp bulguru şişmeye bırakın. İnce kıyılmış soğan, taze soğan, domates, dereotu, maydanoz, nane ve cevizi karıştırın. Salçayı bulgura ilave edip, karıştırın. Üzerine kıyılmış sebzeler ve baharatları ekleyin. Limon suyu veya nar ekşisi ile bir çay bardağı kadar su katıp tüm malzemeyi karıştırın. Tatların birbirine geçmesi için buzdolabında yarım saat bekletin. Lahana ve asma yapraklarıyla servis yapın.