Fava Tarifi

Giriş Tarihi 08 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 08 Eylül 2015, 13:21
Fava Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
500 gram kuru bakla
2 adet kesmeşeker
Yeteri kadar su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1-2 dal dereotu
2-3 dilim limon
Tuz


Fava Yapılışı
Ayıklanmış kuru baklayı bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip tuz ve kesmeşeker eklediğiniz suda haşlayın. Biraz sulu kalacak şekilde suyunu süzün. Üzerine limon suyu ve yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyip blenderden geçirin. Servis tabağının her tarafını yağlayıp favayı içine dökün. Üzerini düzeltip iyice soğutun. Kalan zeytinyağını üzerine gezdirin. Dereotu ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.