Buğdaylı Kabak Salatası Tarifi

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 24 Ağustos 2015, 11:20
Buğdaylı Kabak Salatası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
4 tane kabak
1 tane havuç
1 su bardağı haşlanmış buğday
6 tane taze soğan
Yarım demet dereotu
2 diş sarmısak
Süzme yoğurt
6 kaşık mayonez
1 bardak ceviz
Tuz


Buğdaylı Kabak Salatası Yapılışı
Kabak ve havuç rendelenir. 2 kaşık sıvıyağ ile bir tavanın içinde sotelenir, suyunu çekince soğutulur. Eğer suyu fazla olursa, 1 kaşık un eklenir, kavrulur, daha güzel oluyor. Buğday ilave edilir. Yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarmısak, kabaklar ile karıştırılır, servis tabağına alınır. İnce doğranan taze soğan, dereotu ve cevizler üzerine serpilir.