Topik Tarifi

Giriş Tarihi 04 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 04 Ağustos 2015, 17:55
Topik Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Bir buçuk kg soğan
250 gram nohut
2 adet patates
Yarım su bardağı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tarçın
250 gram tahin
1'er tatlı kaşığı tuz ve tozşeker


Topik Yapılışı

Soğanları piyazlık doğrayıp, biraz tuz ekleyin. Kendi suyunda karamelize olana kadar haşlayın. Süzgece alıp, bir gece dinlendirin. Nohut ve patatesi ayrı ayrı haşlayıp, kabuklarını temizleyin. Karıştırıp, blenderden geçirerek püre yapın. Soğanı geniş bir kaba alıp, dolmalık fıstık, kuşüzümü, karabiber, yarım çorba kaşığı tarçın, tuz ve tozşeker ekleyip harmanlayın. Kenara ayırdığınız nohutlu karışıma kalan tarçın ve tahini ekleyip yoğurun. Nohutlu karışımdan bezeler koparıp, düz bir şekilde açın. Ortasına harçtan koyup, bohça şeklinde kapatın. Streç filme sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Dilimleyip üzerine tarçın serperek servis yapın.