Bulgur Salatası Tarifi

Bulgur salatasıyla sofralarınızı renklendirin

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 25 Temmuz 2012, 16:49

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:(10 kişilk)

2 su bardağı iri bulgur, 2 su bardağı su
1 çay kaşığı zerdeçal, 4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz, 3 diş sarmısak
2 adet kırmızı biber, tuz

Sosu için:
2 çorba kaşığı balzamik sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Karabiber, kuru nane veya fesleğen

Bulgur salatası yapılışı:

1. TEMİZLEYİP yıkadığınız bulguru bir tencereye aldıktan sonra, üzerine suyu ilave edip hafif ateşte haşlayın. Bulgur suyunu çektiğinde üzerine 1 kahve fincanı daha soğuk su ekleyerek karıştırın ve demlenmeye bırakın. Sonrasında zerdeçalı ilave edip iyice harmanlayın.
2. Geniş bir salata kasesinin içine ince kıydığınız taze soğanı ve maydanozu, ezilmiş sarmısağı, küp doğradığınız taze kırmızı biberi ve tuzu alıp harmanlayın. Daha sonra demlenmiş olan bulguru salata kasesine ekleyip karıştırın.
3. Ayrı bir kasede balzamik sirkeyi, zeytinyağını, karabiberi, kuru naneyi veya fesleğeni iyice karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirdikten sonra karıştırın.