Acılı Ezme Tarifi

Yemeklerin yanında olmazsa olmaz acılı ezme

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 25 Aralık 2012, 16:42

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

5 adet orta boy domates
3-4 adet sivri biber
2 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı çiğ köfte baharı
Yarım çay bardağı koruk ekşisi
2-3 dal maydanoz
Tuz
Acılı Ezme Yapılışı

DOMATESİ rendeleyip, fazla suyunu bırakması için bir süzgece alın. Biberi incecik kıyın. Soğanı rendeleyin. Suyu süzülen domatesleri geniş bir kaba alın. Üzerine biber, soğan, biber salçası, ince doğranmış maydanoz, zeytinyağı, çiğ köfte baharı, koruk ekşisi ve tuz ekleyin. İyice karıştırıp servis tabağına alın. Maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.