Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi

Giriş Tarihi 30 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 30 Kasım 2016, 12:27
Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

4 adet kereviz
300 gram kuşbaşı kuzu eti
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet limonun suyu
5-6 dal dereotu
Yeteri kadar sıcak su
Tuz

Terbiye için:

1 adet yumurta sarısı
Yarım limonun suyu

Etli Terbiyeli Kereviz Yapılışı

Eti tencereye alıp suyunu salıp, yeniden çekene dek pişirin. Diğer taraftan soğanı yemeklik, havucu verev, kereviz ve patatesi kuşbaşı doğrayın. Kerevizin kararmasını önlemek için, limon suyu eklediğiniz suda bekletin. Etin üzerine sıvıyağ ve yemeklik doğranmış soğan ilave edin. Soğanın rengi dönünce havucu ekleyin. Birkaç dakika sonra patates ve kerevizi katın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte tencereyi ara sıra sallayarak 10 dakika pişirin. Sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Terbiye için yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırın. Üzerine pişen yemeğin suyundan yarım kepçe ekleyin. Sebzeler tamamen yumuşayınca terbiyeyi azar azar tencereye ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın.