Çemenli Tirit Tarifi

Giriş Tarihi 17 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 17 Haziran 2016, 14:37
Çemenli Tirit Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Yarım kg tavuk kıyması
1 adet bayat ekmek
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı çemen
1 çorba kaşığı un
3 diş sarmısak
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, pulbiber

Çemenli Tirit Yapılışı
Ekmeği kuşbaşı şeklinde doğrayın. Fırın tepsisine yayın. 200 derece fırında pembeleşene kadar kızartın. 2 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritin. Soğanları yemeklik doğrayıp tereyağında şeffaşaşana kadar soteleyin. Tavuk kıymasını ekleyip kavurun. 1 çorba kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı çemen, tuz, karabiber ve 1 çorba kaşığı unu ilave edip kavurmaya devam edin. Üzerine 1.5 su bardağı su ekleyip 1-2 taşım kaynatın. Ekmekleri sıcak olarak büyükçe bir servis tabağına alın. Üzerine kıymalı sosu gezdirin. Sarmısakları ezip, 1 su bardağı yoğurtla karıştırın ve kıymanın üzerine gezdirin. Sıvıyağı bir tavada kızdırıp pulbiber yakın. Pulbiberli yağı yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın.