Tori Teriyaki (Teriyaki Soslu Tavuk) Tarifi

Giriş Tarihi 11 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 10:56
Tori Teriyaki Teriyaki Soslu Tavuk Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

4 adet tavuk butu (kemiksiz)
4 adet kabak
4 çorba kaşığı soya sosu
4 çorba kaşığı beyaz şarap
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı ayçiçekyağı

Tori Teriyaki (Teriyaki Soslu Tavuk) Yapılışı

Tavuk etini iri küpler halinde doğrayın ve unlayın. Kabağı uzunlamasına dörde bölerek dilimleyin. Tavaya ayçiçek yağını koyup, tavuğu kızartın. Daha sonra yağı süzün. Kabağı da tavaya alıp, kapağını kapatın ve kabak yumuşayana kadar pişirin. Tavukları da tavaya alın. Beyaz şarap ve soya sosunu karıştırıp, tavaya ilave edin. Tavanın kapağını açıp, sosun koyulaşmasını sağlayın. Ocaktan alıp, sıcak servis yapın.