Soslu Ispanak Köftesi Tarifi

Giriş Tarihi 08 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 14:42
Soslu Ispanak Köftesi Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

500 gram ıspanak yaprağı
Yeteri kadar su
3 dilim bayat ekmek içi
Yarım su bardağı ılık süt
10 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta, 1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
Tuz, karabiber

Köfteleri bulamak için: Yeterince un
Sos için: 1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş kıyılmış sarmısak, 5 adet domates

Üzerine: Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Soslu Ispanak Köftesi Yapılışı

1 ISPANAĞI temizleyin ve kaynar suya batırıp çıkartın. Daha sonra soğuk suya atıp 1-2 dakika bekletin ve süzün. 2 Ekmek dilimlerini küp doğrayıp sütle karıştırın. Yemeklik doğranmış arpacık soğanları zeytinyağında pembeleşene dek kavurun ve ekmekli karışıma ekleyin. 3 Üzerine ıspanak, yumurta, un, tuz, karabiber ve muskat ekledikten sonra iyice yoğurun. Hamuru 10 adet eşit parçaya ayırın ve avucunuzda yuvarlayarak köfteleri hazırlayın. Daha sonra una bulayın. Kaynayan tuzlu suya köfteleri atarak, orta ateşte 10-12 dakika pişirin. 4 Sos için zeytinyağını kızdırıp sarmısağı şöyle bir çevirin. Kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış domates, tuz ve karabiber ekeyip 4-5 dakika pişirin. Sosu servis tabağına alıp üzerine köfteleri yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın.