Pastırmalı Cevizli Bulgur Pilavı Tarifi

Giriş Tarihi 20 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 20 Nisan 2017, 15:53
Pastırmalı Cevizli Bulgur Pilavı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

2 su bardağı bulgur
2 çorba kaşığı margarin
Yarım demet taze soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
15 dilim pastırma
5-6 dal nane
Yeterince sıcak su
Tuz, pulbiber

Pastırmalı Cevizli Bulgur Pilavı Yapılışı

Margarini ve sıvıyağı bir tencereye alın. Margarin eridikten sonra taze soğanı ve pastırmayı kısaca soteleyin. Salçayı ekleyip, biraz daha kavurun. Bulguru ve cevizi ekleyip, birkaç dakika kavurun. Üzerine suyu ekleyin, tuzunu ve biberi katın. Kısık ateşte pişmeye bırakın, son olarak taze naneyi katıp, servis yapın.