Malzemeler
Üç buçuk su bardağı un
15 gram yaş maya (1 paket 42 gram)
1 su bardağı+bir buçuk kahve fincanı ılık su
3 kahve fincanı zeytinyağı
Yeteri kadar tuz
Grissini Yapılışı
Unu geniş bir kaba alıp, ortasını havuz gibi açın. Mayayı suyun yarısı ile karıştırdıktan sonra kabın içine dökün ve unun bir kısmı ile karıştırın. 20 dakika dinlendirin. Kalan su, zeytinyağı ve tuzu ilave edip, hamuru yoğurun. Üzerine nemli bez örtüp, hamur yaklaşık iki misli olana dek, yaklaşık 1 saat dinlendirin. Hamuru yarım cm kalınlığında vedikdörtgen şekilde açın. 1'er cm kalınlığında kesip, yuvarlayın. Zeytinyağı ile yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 230 derece fırında, 10 dakika pişirin. Grissinileri ters-yüz edip, yeniden 10 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.