Grissini Tarifi

Giriş Tarihi 14 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 14 Nisan 2017, 15:47
Grissini Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Üç buçuk su bardağı un
15 gram yaş maya (1 paket 42 gram)
1 su bardağı+bir buçuk kahve fincanı ılık su
3 kahve fincanı zeytinyağı
Yeteri kadar tuz

Grissini Yapılışı

Unu geniş bir kaba alıp, ortasını havuz gibi açın. Mayayı suyun yarısı ile karıştırdıktan sonra kabın içine dökün ve unun bir kısmı ile karıştırın. 20 dakika dinlendirin. Kalan su, zeytinyağı ve tuzu ilave edip, hamuru yoğurun. Üzerine nemli bez örtüp, hamur yaklaşık iki misli olana dek, yaklaşık 1 saat dinlendirin. Hamuru yarım cm kalınlığında vedikdörtgen şekilde açın. 1'er cm kalınlığında kesip, yuvarlayın. Zeytinyağı ile yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 230 derece fırında, 10 dakika pişirin. Grissinileri ters-yüz edip, yeniden 10 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.