Tavuk Güveci Tarifi

Giriş Tarihi 03 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 03 Mart 2017, 11:28
Tavuk Güveci Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

3 adet kuşbaşı tavuk göğsü
3 çorba kaşığı tereyağı
Bir buçuk çorba kaşığı un
3 su bardağı ılık su
2 adet orta boy havuç
3 adet orta boy patates
5 dal kereviz sapı
1 adet orta boy soğan
Bir buçuk su bardağı bezelye
Tuz
karabiber
Ekmek hamuru için:
Bir buçuk su bardağı un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
5-6 dal kıyılmış maydanoz
Üzerine:
Yumurta sarısı

Tavuk Güveci Yapılışı

1 İki çorba kaşığı tereyağını bir tencereye alıp üzerine tavuğu ekleyin. Suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine un ekleyin. Birkaç dakika kavurup üzerine suyu katın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Suyu biraz kıvam alana dek karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. 2 Havuç, patates ve kereviz sapını küp doğrayın. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek soteleyin. Üzerine sırasıyla, patates, havuç, kereviz ve bezelye ekleyin. Sebzeler yarı yarıya yumuşayınca üzerine tavuğu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Tavuklu karışımı küçük güveç kaplarına pay edin. 3 Ekmek için, tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun. Unlu zeminde merdane ile açın. Hamurdan güveç kaplarınızdan biraz daha küçük bir bardak ağzı ile yuvarlaklar kesin. Güveçlerin üzerine birer adet yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 4 Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin.