Kıtır Tarifi

Giriş Tarihi 19 Ocak 2017, 00:00 Güncelleme 19 Ocak 2017, 11:05
Kıtır Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

125 gram beyaz peynir
125 gram oda sıcaklığında margarin
Yarım demet dereotu
2 su bardağı un
Bir tutam karbonat, tuz

Üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı
Haşhaş tohumu

Kıtır Yapılışı

Derin bir kasede rendelenmiş beyaz peynir, margarin, ince kıyılmış dereotu ve tuzu karıştırın Elenmiş un ve karbonatı ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine elinizle yayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp tırtıklı bir ruloyla şeritler halinde kesin. Haşhaş tohumu serpin ve
önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika üzeri kızarana kadar piflirin