Malzemeler
400 gram tavuk göğsü
Bir buçuk su bardağı yağsız süt
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Bulamak için:
1 su bardağı galeta unu
Garnitür:
Brokoli ve havuç
Fırında Çıtır Tavuk Yapılışı
Tavuk göğsünü uzun şeritler halinde doğrayın. Yağsız süt, kıyılmış sarmısak, tuz ve karabiberi derin bir kaba alın. Dilimlenmiş tavuk etlerini bu sosun içine koyun ve bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün sütte beklettiğiniz tavuk etlerini galeta ununa bulayın ve fazla unu hafif silkeleyerek alın. Fırın telini tepsinin içine oturtun ve tavuk etlerini telin üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak brokoli ve havuçla birlikte servis yapın.