Zeytinyağlı Kerevizli Ayva Tarifi

Giriş Tarihi 02 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 02 Aralık 2016, 10:53
Zeytinyağlı Kerevizli Ayva Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

2 adet ayva
1 adet büyük boy kereviz
1 adet havuç
1 adet kırmızı havuç
2 diş sarmısak
1 adet soğan
Yarım limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar su
Tuz

Zeytinyağlı Kerevizli Ayva Yapılışı

Ayva ve kerevizin kabuklarını temizleyip, ayvayı elma dilimi, kerevizi ise parmak kalınlığında doğrayın. Kararmasını önlemek için limonlu suda dinlendirin. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Kabukları temizlenip, halka doğranmış havuç ekleyip, birkaç dakika daha soteleyin. Üzerine sarmısak, ayva ve kereviz ekleyin. Tuz, limon suyu ve 1 su bardağı sıcak su ilave edip pişmeye bırakın. Kırmızı havuç renk verdiğinden kabuğunu temizleyip, halka doğrayın ve küçük bir kapta haşlayın. Ayva ve kereviz pişince tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yemeği servis tabağına alın. Üzerine kırmızı havuç ekleyip, az miktarda zeytinyağı gezdirin. Arzuya göre nane veya dereotu ile servis yapın.