Patates Mantısı Tarifi

Giriş Tarihi 30 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 30 Kasım 2016, 09:31
Patates Mantısı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

4 adet patates, 3 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
peyniri, yarım demet dereotu
Aldığı kadar un, tuz
Sosu için: 4 adet domates ya da
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı sıcak su
2 su bardağı yoğurt
2 diş dövülmüş sarmısak, tuz

Patates Mantısı Yapılışı

Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Geniş bir kaseye alıp çatalla iyice ezin. Üzerine yumurta, kaşar peyniri, kıyılmış dereotu ve tuz ekleyip karıştırın. Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, unlu zeminde parmak kalınlığında uzun bir rulo yapın. Rulodan 1-1.5 cm eninde parçalar kesin. Geniş bir tencereye bol su koyun. Üzerine biraz tuz katın ve ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca hazırladığınız patates mantılarından biraz alıp suya atın. 4 dakika haşlayıp, sudan alın ve sıcak tutacak bir kaba aktarın (mantıların yapışmaması için azar azar haşlayıp kaba aktarın). Sos için sıvıyağı bir tavaya alın.Üzerine kabuklarını soyup küp doğradığınız domatesi katın ve soteleyin. Tuz, karabiber ve suyu ekleyin. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Sarmısağı yoğurda katıp çırpın. Patates mantısını sarmısaklı yoğurt ve domates sosla birlikte servis yapın.