Mantarlı Pide Tarifi

Giriş Tarihi 09 Mart 2016, 00:00 Güncelleme 09 Mart 2016, 10:50
Mantarlı Pide Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Hamuru için: 2 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 çay bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1'er çay kaşığı tozşeker ve tuz

Harcı için:
6-7 adet kültür mantarı
1 adet kırmızı biber
1'er çay bardağı küp doğranmış kaşar peyniri, dil peyniri ve beyaz peynir
2 dal kıyılmış fesleğen
Tuz, pulbiber

Üzeri için:
2 adet çırpılmış yumurta sarısı


Mantarlı Pide Yapılışı

Derin bir kaba yaş mayayı alıp, süt ekleyin ve karıştırın. Kalan malzemeyi sıra ile üzerine ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Hamuru 6 eşit bezeye ayırıp, kahvaltı tabağı ebadında açın. Harç için mantar ve kırmızı biberi küçük küpler halinde doğrayıp, tüm harç malzemesini harmanlayın. Açtığınız bir adet hamurun kenarına, 2 çorba kaşığı harç yerleştirin. Boş kalan kenarı dolu kenarın üzerine kapatın. Kenarlarının açılmaması için çatalla bastırın. Hamur ve harç bitene kadar işlemi tekrarlayın. 30 dakika daha dinlendirip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri pembeleşene dek pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.