Fırında Mantarlı Güveç Kebabı Tarifi

Giriş Tarihi 08 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 08 Temmuz 2015, 16:46
Fırında Mantarlı Güveç Kebabı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
3/4 çay bardağı sıvıyağ
350 gram bonfilelik et
1 adet soğan
350 gram mantar
1 adet haşlanmış havuç
100 gram haşlanmış bezelye
Tuz
karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
Arzuya göre:
Kırmızı biber

Fırında Mantarlı Güveç Kebabı Yapılışı
1 tavaya sıvıyağın yarısını alıp, jülyen doğranmış etleri suyunu bırakıp, çekene dek kavuralım. Etlerin üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyerek, etler yumuşayana dek pişirelim. Bu arada ayrı bir tavada kalan yağ ile küp doğranmış soğanı pembeleşene dek kavuralım. Dilimlenmiş mantarları ekleyerek suyunu bırakıp, çekene dek kavurmaya devam edelim. Pişen etleri mantarlara ekleyelim. 2 Haşlayıp, tavla zarı iriliğinde doğradığımız havuçları ve bezelyeleri, tuzu ve karabiberi ekleyerek birkaç kez karıştırıp tavayı ateşten alalım. Sebzeli harcı tek kişilik güveç kaplara paylaştırıp, üzerlerine rendelenmiş kaşar ve doğranmış kırmızı biber serpelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar eriyene dek pişirelim.