Şehriyeli Pilav

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Temmuz 2012 Güncelleme 28 Şubat 2013, 15:25

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:
1 kahve fincanı tel şehriye
4 çorba kaşığı margarin
3 bardak su
2 bardak pirinç
Tuz

Yapılışı: Bir tencereye pirinçlerin üzerini örtecek miktarda sıcak su koyun. 20 dakika bekletin. Tencereye margarini koyarak kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave edip kaynatın. Diğer taraftan tel şehriyesini yağda pembeleştirin. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın.
Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.