Soslu Somon Izgara Tarifi

Giriş Tarihi 01 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 01 Eylül 2015, 12:39
Soslu Somon Izgara Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
150 gram somon

Sos için:
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet patates
1 çay kaşığı safran

Servis için:
Deniz börülcesi

Soslu Somon Izgara Yapılışı
Somonu ızgarada önlü arkalı pişirin ve servis tabağına alın. Sos için ince kıyılmış sarmısak ve salçayı sıvıyağda soteleyin. Haşlanmış ve rendelenmiş patates ile safranı ilave edin. 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin. Izgara somonu hazırladığınız sos ve haşlanıp ayıklanmış deniz börülcesi ile birlikte servis yapın.