Balıklı Patlıcan Dolması Tarifi

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 27 Temmuz 2015, 16:35
Balıklı Patlıcan Dolması Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Yarım kg kefal
10 adet kurutulmuş patlıcan
1 adet ince kıyılmış soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet domates
1 su bardağı pirinç
Tuz, karabiber
1 su bardağı su


Balıklı Patlıcan Dolması Yapılışı

Ayıklanmış kefali filetolarına ayırdıktan sonra incecik kıyın. Soğanı zeytinyağında kavurduktan sonra içine balığı, küp şeklinde doğranmış domatesi, pirinci, tuzu, karabiberi ilave edip kavurmaya devam edin. Daha sonra ılınması için bir kenara alın. Diğer tarafta patlıcanları sıcak suda yarım saat haşlayın ve süzün. Tekrar sıcak su dolu kabın içine batırıp çıkarın. Patlıcanların içlerini hazırladığınız harçla doldurun ve tencereye dizin. Üzerine su ilave edip kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.