Karides güveç Tarifi

Giriş Tarihi 16 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 16 Mart 2015, 15:40
Karides güveç Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

12 adet jumbo karides
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
200 gram mantar
1 çay bardağı krema
Tuz
Karabiber

Üzeri için:
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı ekmek kırıntısı
2 diş sarmısak
2-3 dal maydanoz

Karides güveç Yapılışı

Karideslerin kabuklarını soyup, içlerini temizleyin. Tereyağı, zeytinyağı, doğranmış sarmısak ve ikiye bölünmüş mantarı tavaya alıp 2-3 dakika soteleyin. Karides ilave edip, pişirmeye devam edin. Krema, karabiber, tuz ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Karışımı porsiyonluk güveç kaplarına pay edin. Üzeri için tereyağı, ekmek kırıntısı, ezilmiş sarmısak ve kıyılmış maydanozu harmanlayın. Güveç kaplarının üzerlerine pay edip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.