Taze Fasulye Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 21 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 21 Nisan 2017, 16:16
Taze Fasulye Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

500 gram taze fasulye (şeker)
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet soğansoğan kelimesinin anlamı için tıklayınız" Zambakgiller ailesinden olan soğan, pırasa ve sarmısağın da yakın akrabasıdır.
Soğanın anavatanının Asya olduğunu savunan bir görüş bulunmakla birlikte, bazı araştırma sonuçları evcilleştirilen soğanın ilk olarak bugünkü İran ve Pakistan'ın..."
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet domates
1 paket et suyu tableti
Krep için:
1 adet yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Krep içine:
1 demet maydanoz
2 diş sarmısak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz

Taze Fasulye Çorbası Yapılışı

Fasulyeleri incecik doğrayıp, bol suda haşlayın. Suyunu süzdükten sonra, üzerine soğuk su ekleyip 15 dakika bekletin (rengini koruması için). Fasulyeleri sudan alıp, 4 su bardağı sıcak suda 15 dakika pişirin. Un ve yoğurdu birlikte çırpın. Süzgeçten geçirip fasulyeye ekleyin. Domatesin kabuklarını soyup doğrayın. Soğanı doğrayıp, sıvıyağda kavurun ve üzerine domatesleri ilave edin. 10 dakika birlikte pişirip fasulyeye karıştırın. Et suyu tabletini çorbaya katıp bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Krepleri hazırlamak için; süt, su, un ve tuzu bir kasede iyice çırpın. Hazırladığınız karışımı üçe bölün. Orta boy bir tavayı tereyağı ile yağlayıp, krep hamuru karışımını tavaya dökün. Arkalı önlü pişirin. Maydanoz ve sarmısağı incecik kıyın. Zeytinyağında 1-2 dakika kavurup, kreplerin üzerine paylaştırın. Krepleri rulo haline getirip dilimleyin ve çorbayı bu dilimlerle süsleyerek servis yapın.