Kremalı Bezelye Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 27 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 27 Mart 2017, 16:47
Kremalı Bezelye Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 su bardağı bezelye
1 çorba kaşığı un
Tuz
Bir buçuk çorba kaşığı sıvıyağ
4 su bardağı et suyu
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pulbiber
Üzeri için:
Krema
kıyılmış dereotu

Bezelye Çorbası Yapılışı
Bezelyeyi haşlayıp, süzgeçten geçirin. Ayrı bir yerde unu sıvıyağda kavurun. Karıştırarak az miktarda su ilave edin. Bezelye ekleyip karıştırın. Et suyu, karabiber, pulbiber ve tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Krema ve dereotu ile süsleyip servis yapın.