Enginarlı Çorba Tarifi

Giriş Tarihi 23 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 23 Mart 2017, 14:42
Enginarlı Çorba Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 adet iri enginar
1/4 limonun suyu
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
1/4 demet dereotu
tuz

Enginarlı Çorba Yapılışı

Ayıklanıp yıkanmış enginarı küçük küpler halinde doğrayarak, limonlu suda haşlayın. Tencereye sıvıyağı ve 2 çorba kaşığı unu ekleyip, un hafifçe sararana dek sürekli karıştırarak kavurun. Sonra sütü karıştırarak katın. Ardından da 4 su bardağı suyu, enginarı, tuzu ekleyip, ağır ateşte çorbanın üzeri göz göz olana dek pişirin. Çorbayı ateşten alıp, üzerine kıyılmış dereotu serperek, servis yapın.