Sütlü Mantar Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 22 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 22 Mart 2017, 10:38
Sütlü Mantar Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

350 gram mantar
1/4 limonun suyu
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 kahve fincanı un
1 su bardağı süt
3 su bardağı sıcak su
Yarım demet dereotu,
tuz

Sütlü Mantar Çorbası Yapılışı

Mantarları incecik dilimleyelim. Tencereye aktarıp, üzerlerini hafifçe aşacak kadar su ve limon suyu ilave edelim. Mantarlar yumuşayana dek haşlayalım. Bu arada bir tencereye yağı alıp eritelim. ‹çine unu ilave edelim. Un hafif sararana dek 1-2 dakika kavuralım. Ardından sütü azar azar ve karıştırmaya ara vermeden ilave edelim. Sıcak suyu katıp karıştırarak çorbayı pürüzsüz bir kıvama getirelim. Ardından dilimlenmiş mantarları ve tuzu ekleyip ağır ateşte, çorbanın üzeri göz göz olana dek ve sürekli karıştırarak pişirelim. Ocaktan indirelim ve üzerine ince kıyılmış dereotu serpip, servis yapalım.