Anamaşı Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 17 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 22 Mart 2017, 11:04
Anamaşı Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 adet büyük boy soğan
150 gram kavurma
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça, 9 su bardağı su
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı lobik (fasulyeye benzeyen, küçük taneli bir bitki)
1 çay bardağı dövme (aşurelik buğday)
1 çay bardağı nohut, tuz

Anamaşı Çorbası Yapılışı

Kıyılmış soğan, kavurma ve tereyağını bir tencereye alıp, kavurun. Salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Suyunu katın ve kaynamaya bırakın. Mercimek, lobik, dövme ve nohudu ayrı ayrı bir gece öncesinden suda bekletip, ertesi gün süzün. Bakliyatları ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. En son tuzunu ayarlayın ve tencereyi ocaktan alıp, sıcak servis yapın.