Közlenmiş Patlıcan Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 03 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 03 Mart 2017, 11:33
Közlenmiş Patlıcan Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

2 adet patlıcan
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
10 adet yarı kurutulmuş domates
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı süt
6 su bardağı et suyu
1 adet yumurtanın akı
Birer tutam muskat ve beyaz biber
1 çorba kaşığı kıyılmış taze kekik
Tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı yarı
kurutulmuş domates
1 çorba kaşığı tereyağı

Közlenmiş Patlıcan Çorbası Yapılışı

1 Patlıcanlanları ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyun ve bir kaşıkla ezin. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene dek kavurun. Üzerine patlıcan ve ince kıyılmış domatesi ekleyin. Nişastayı sütle açıp tencereye ilave edin. 2 Et suyunu tencereye katın ve bir-iki taşım kaynatın. Çorbayı ocaktan alıp çırpılmış yumurta akı, muskat, beyaz biber ve tuz katın. Yeniden ocağa oturtun. Kekiği ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. 3 Tereyağını kızdırıp, ince kıyılmış domatesi hafifçe çevirin. Çorbanın üzerine ekleyerek servis yapın.