Pırasalı Tarhana Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 25 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 25 Kasım 2016, 14:51
Pırasalı Tarhana Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 su bardağı tarhana
1 adet büyük boy pırasa
1 kahve fincanı fındıkyağı veya zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı kavrulmuş fındık unu
Yarım demet maydanoz,
tuz

Pırasalı Tarhana Çorbası Yapılışı

Tarhanayı derin bir kabın içinde 1 su bardağı su ile karıştırarak ıslatın. Tarhananın erimesi için yarım saat bekletin. Pırasayı ayıklayıp, ince ince kıyın. Yağı bir tencereye alıp pırasaları ekleyin. Pırasalar yumuşayana kadar karıştırarak kavurun. Kavrulmuş pırasaların üzerine tarhanayı, biber salçasını, fındık ununu ve tuzu ekleyin. Üzerine 5 su bardağı su ekleyip karıştırarak kaynatın. Kaynayınca kısık ateşe alın. Kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Çorbayı servis tabağına alıp üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.