Karnabahar Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 18 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 18 Kasım 2016, 13:54
Karnabahar Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 kg karnabahar
1 adet büyük boy kereviz
4 çorba kaşığı tereyağı
Yarım kahve fincanı un
2 adet yumurtanın sarısı
2 çay bardağı süt
8 su bardağı ılık et suyu
Tuz

Üzerine: 4 dilim pastırma
2 çorba kaşığı tereyağı

Karnabahar Çorbası Yapılışı

Karnabaharları çiçeklerine ayırıp bir tencereye alın. Küp doğranmış kereviz ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Sebzeler yumuşayana dek pişirip süzün. Daha sonra blenderden geçirin. Bir tencereye tereyağını alıp kızdırın. Unu ilave edip hafifçe kavurun. Üzerine et suyunu, blenderden geçirdiğiniz sebzeleri ve tuz ekleyin. 10 dakika pişirin. Diğer taraftan bir kapta yumurta sarısı ve sütü çırpın. Çorbanın altını iyice kısıp üzerine karışımı ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Pastırmayı ince kıyıp tereyağında kavurun. Çorbanın üzerine ekleyip servis yapın.