Çatal Aşı Çorbası

Giriş Tarihi 14 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 14 Haziran 2016, 13:51
Çatal Aşı Çorbası

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1'er çay kaşığı nane ve toz kırmızıbiber
7 su bardağı su
1 su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı çekilmiş yarma, tuz

Üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber

Çatal Aşı Çorbası Yapılışı
Tereyağını bir tencereye alıp, eritin. Kıyılmış soğanı ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun. Nane, toz kırmızıbiber ve 3 su bardağı su ilave edip, kaynamaya bırakın. Su kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış mercimeği katın. 20 dakika kaynadıktan sonra 4 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Yarmayı bir gece öncesinden suda bekletin ve ertesi gün yumuşayana kadar haşlayın. Çorbaya ilave edin ve 20 dakika kaynatın. En son tuzunu kattıktan sonra 10 dakika daha pişirip, ocaktan alın. Üzeri için tereyağında pulbiberi kızdırın ve çorbaya gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.