Etli Çorba Tarifi

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 28 Ağustos 2015, 14:16
Etli Çorba Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
200 gram kemikli et
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı et suyu
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sirke
Nane veya maydanoz


Etli Çorba Yapılışı
Kemikli etleri yıkayıp, tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı su koyup iyice haşlayın. 1 saat sonra suyunu süzgeçten bir kaba aktarın ve süzün. Etleri kemiklerinden didikleyip, et suyunun içine koyun. Tencereye biraz yağ koyup eritin. Üzerine unu döküp, 2 dakika kavurun. Daha sonra üzerine et suyu ve karışımı koyup, ocaktan alırken sirke ve ezilmiş sarımsağı ekleyin. İsterseniz nane veya bol maydanoz koyabilirsiniz.