Yarım su bardağı kırmızı mercimek
1 adet orta boy patates
5 su bardağı su
2 adet defne yaprağı
Yarım limonun suyu
2 diş sarmısak
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1'er adet soğan ve havuç
1 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı beyazbiber, tuz
Elvan Kız Çorbası Yapılışı
Mercimeği yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine küp doğranmış patatesi ekleyin. Ardından su, defne yaprağı, limon suyu ve sarmısak ilave edin. Ocağa oturtup 30 dakikada pişirin. Ilındıktan sonra robottan geçirin ve yeniden tencereye alın. Sıvıyağ ve tereyağını bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğan ve havucu birkaç dakika kavurun. Üzerine un ilave edin ve kısık ateşte unun kokusu gidene kadar kavurun. Hazırladığınız karışımı blenderden geçirdiğinize ilave edin. Ocağa oturtup kaynamaya bırakın. Üzerine kıyılmış nane, pulbiber, beyazbiber ve tuz ilave edin. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.