Balkabağı Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 16 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 16 Mart 2015, 12:57
Balkabağı Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

2 dilim ayıklanmış balkabağı
2 adet tavuk göğsü
5 su bardağı su
2 damla limon suyu
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Balkabağı Çorbası Yapılışı

Tavuk göğsünü suda haşlayın. Tavuğu sudan alıp, didikleyin. Etin yarısını çorbanın üzerine kullanmak üzere kenara ayırın. Kalanını yeniden suya ilave edin. Küp doğranmış balkabağı, limon suyu, limon kabuğu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip kaynatın. Blenderden geçirip, ocaktan alın. Üzerine tavuk eti serpiştirip servis yapın.