Yoğurtlu Tutmaç Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 15 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 15 Ocak 2015, 10:11
Yoğurtlu Tutmaç Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 litre et suyu
1 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 adet limonun suyu
Tuz

Hamur için: 2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
Tuz

Kızartmak için: Sıvıyağ

Üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı
Toz kırmızıbiber
Bir tutam nane


Yoğurtlu Tutmaç Çorbası Yapılışı

Et suyunu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, yoğurt, süt, un, limon suyu ve tuzu karıştırın. Üzerine kaynamakta olan et suyundan ekleyerek akışkan bir kıvama getirin. Daha sonra azar azar ve sürekli karıştırarak tencereye ilave edin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirin ve tel süzgeçten geçirin. Diğer taraftan un, yumurta ve tuzu karıştırıp, yoğurun. Hazırladığınız hamuru yarım cm kalınlığında açıp 2x2 cm'lik kareler halinde kesin. Sıvıyağda kızartıp kenara alın. Pişen çorbayı kaselere alın. Üzerine kızarttığınız hamurları koyun. Tereyağını kızdırıp, toz kırmızıbiber ve naneyi yakın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.