Bulgur Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 09 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 29 Aralık 2014, 15:52
Bulgur Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Yarım su bardağı bulgur
1 çorba kaşığı un
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Nane, tuz
Bulgur Çorbası Yapılışı
BULGURU, üzerini geçecek kadar su ile tencereye alın. İyice şişene kadar pişirin. Ayrı bir yerde unla, 3 su bardağı suyu karıştırın. Bulgurun kaynama suyundan birkaç kaşık unlu suya ilave ederek karıştırın. Yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayın. 1-2 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde soğanı incecik kıyın. Tereyağı nda kavurun. Kırmızıbiber ve nane ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın