Karnıyarık Börek Tarifi

Giriş Tarihi 11 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 14:46
Karnıyarık Börek Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Hamuru için: 3 su bardağı su
1 paket yaş maya (21 gramlık)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Aralarına sürmek için:
Yarım paket margarin
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı sıvıyağ

İç harç için: 250 gram kıyma
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet büyük boy soğan
1 adet büyük boy patlıcan
1 adet büyük boy kabak
2 adet sivri biber
1 adet orta boy domates

Tuz, pulbiber Karnıyarık Börek Yapılışı

YAŞ mayayı 3 su bardağı ılık suda eritin. Yoğurt, sıvıyağ, yumurta akı, tozşeker ve tuzu ilave edip, karıştırın. Bu karışıma unu yavaşça ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve yarım saat dinlendirin. Hamuru 5 adet bezeye ayırın. Bu bezeleri de 10 dakika dinlendirin. Her birini yufka inceliğinde açın. Aralarına sürmek için eritilmiş margarin ve tereyağı ile sıvıyağı karıştırın. Yufkaların üzerine bu yağlı karışımdan sürün. Daha sonra yufkanın dört kenarını da 3 parmak genişliğinde içe doğra katlayın. Yufkanın geniş iki ucunu ortada birleşecek şekilde içe doğru katlayın. Tekrar yufkanın geniş ucunu diğer geniş ucun üzerine gelecek şekilde katlayın. Hamurdan 4 parmak genişliğinde parçalar kesin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. iç harç için zeytinyağında kıymayı kavurun. İnce kıyılmış soğanı katın ve kavurmaya devam edin. Patlıcan ve kabağı soyup, küp şeklinde doğrayıp, kıymanın içine katın. Tuz ve pulbiberi ekleyip, sebzeler yarı yarıya pişecek şekilde kavurmaya devam edin. En son ince kıyılmış sivri biber ve küp doğranmış domatesi ekleyin. 1-2 defa karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp, ılınmaya bırakın. Parçalara ayırdığınız hamurların her birini oklava ile hafifçe küçük dikdörtgen olacak biçimde açın. Orta kısımlarına kıymalı harcı pay edin ve her iki ucu da birbirlerinin üzerine gelecek şekilde kapatıp, ters çevirin. Hamurların orta kısımlarını bir bıçakla hafifçe çizerek açın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.