İrmikli İçli Köfte Tarifi

Giriş Tarihi 20 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 14:51
İrmikli İçli Köfte Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Dışı için:
1 su bardağı irmik
1 adet küçük boy soğan
200 gram yağsız kıyma
Bir buçuk su bardağı ince bulgur
Aldığı kadar su
İç harç için:
500 gram kıyma
4 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kesmeşeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ

İrmikli İçli Köfte Yapılışı

Öncelikle iç harç için tereyağını tavaya alın ve kıyılmış soğanı kavurun. Kıyma ve kesmeşeker ekleyip kavurmaya devam edin. Kıymanın rengi dönünce tuz, karabiber, pulbiber ekleyip, tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca ceviz ve maydanozu ekleyip, karıştırın. Diğer taraftan dışı için soğanı ince rendeleyip, suyunu sıkın. Suyunun içine irmik, kıyma, bulgur ve suyu azar azar ekleyerek macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Elinizi hafifçe ıslatarak harçtan cevizden büyük parçalar koparın. Kopardığınız parçayı bir elinize alın ve diğer elinizin işaret parmağıyla ortasından bastırarak hamuru inceltip, genişletin. İçine soğuk iç harçtan koyun ve hamurun ucunu kapatıp, elinizle yumurta şekli verin. Dış ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız içli köfteleri kızgın sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.