Döner Dürüm Tarifi

Giriş Tarihi 14 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 14:52
Döner Dürüm Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 paket hazır döner
2 adet sivri biber
2 adet domates
5 adet kornişon turşu
1 adet yufka
4 yaprak marul


Döner Dürüm Yapılışı

BİBERLERİN sap kısmını kesin ve tohum kısımlarını çıkarıp, uzunlamasına dilimleyin. Domates ve kornişon turşuyu da ince dilimleyin. Döneri önceden ısıtılmış, tercihen az yağlı tavada çevirerek 4-6 dakika ısıtın ve 4 kişilik porsiyonlar şeklinde ayırın. Yufkayı düz bir zemine serin ve önce boylamasına sonra enlemesine kesip, toplam 4 adet üçgen yufka parçası elde edin. Her yufka parçasının içine biraz döner, biber, domates ve turşu dilimi koyup, dürüm şeklinde sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve tost makinesinde yufka dürümleri ısıtın. Marul yaprakları ile birlikte servis yapın.