Etli Ekmek Tarifi

Giriş Tarihi 13 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 14:51
Etli Ekmek Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Hamur için:
2/3 çorba kaşığı kuru maya (10 gram)
1 çay kaşığı tozşeker
1 su bardağı ılık su
3 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
içi için:
2 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
50 gram dolmalık fıstık
500 gram kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet domates
4 adet çarliston biber
Yarım demet maydanoz
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı

Etli Ekmek Yapılışı

IÇ malzemesi için soğanları küp şeklinde doğrayın. Yağ, fıstık ve soğanı bir tencerede fıstıklar pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı, küp doğranmış domates ve biberleri ekleyip 2-3 dakika pişirin. Tuz, limon suyu ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra ocaktan alın. Ilınması için bir kenarda bekletin. Hamuru için mayayı, tozşeker ve 1 su bardağı ılık su ile karıştırarak çözün. Maya kabarana kadar bekleyin. Kabaran mayayı un, sıvıyağ, süt ve tuz ile karıştırıp, yoğurun. Hamuru 20 dakika bekletin. 1 Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölüp merdaneyle açın. 2 Hamurların ortasına iç malzemesinden 1-2 kaşık koyun. 3 Kenarları ortaya doğru kapatın. Ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin